28/02/2017

1041 de biblioteci publice echipate!

Vineri, 24 februarie, programul Novateca a echipat cu tehnologii moderne Biblioteca Publică Codreni din raionul Ocnița, care a devenit cea de-a 1041 și ultima bibliotecă publică din rețea!

Pe parcursul a 5 ani de activitate, programul Novateca a echipat bibliotecile cu calculatoare prin selectarea lor în baza unui proces competitiv, achiziționarea utilajului necesar și dezvoltarea unui sistem durabil de suport IT pentru biblioteci. Astăzi, 1041 de biblioteci publice din toate raioanele țării sunt dotate cu 3244 de calculatoare și echipament periferic și 169 de tablete, în valoare totală de $3,900,212.84.

Începând cu anul 2012, bibliotecarii au făcut eforturi mari pentru a transforma bibliotecile publice în centre comunitare moderne și a oferi cetățenilor servicii inovatoare proprii nevoilor de informare, adăugând plus valoare comunității.

Utilizatorii bibliotecilor din întreaga țară pot beneficia de acces gratuit la internet, servicii electronice, instruiri în IT, angajare în câmpul muncii, sănătate, agricultură și limbi străine, activități educative pentru copii și adolescenți, precum și alte inițiative comunitare.

Programul Novateca felicită bibliotecile din rețea și oferă în continuare oportunități pentru dezvoltare profesională, asigurând consolidarea rețelei de biblioteci și fortificarea parteneriatelor cu bibliotecile publice.