03/04/2017

Formatorii dezvoltă noi competențe grație instruirilor profesionale

În perioada 20-24 martie 2017, formatorii Centrului Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari, Centrelor Regionale de Excelență Profesională din cadrul Bibliotecii Municipale Bălți și a Bibliotecilor Raionale Orhei, Telenești, Cahul, Ceadâr-Lunga, Căușeni, precum și formatorii Centrului de Excelență și Formare a Bibliotecii Naționale pentru Copii au participat la instruiri în modulul avansat Formare de Formatori.

În cadrul modulului de instruire, formatorii și-au perfecționat competențele în dezvoltarea curriculumului pe diferite grupuri-țintă în conformitate cu specializarea Centrelor de Excelență și au învățat cum să asigure transferul de cunoștințe și abilități într-un mod cât mai eficient, prin simularea sesiunilor de formare.

„Aceste instruiri ne ajută să ne perfecționăm și să dezvoltăm noi abilități pentru a putea ulterior forma alți formatori la nivel local, regional și național,” a menționat Natalia Taran, formator al Centrului Regional de Excelență Profesională din cadrul Bibliotecii Raionale Telenești.

Grație acestor instruiri, formatorii și-au dezvoltat abilități conceptuale și tehnice în elaborarea cursurilor online și au asimilat modalitățile de optimizare a blogurilor și paginilor de Facebook, precum și diverse tehnici de promovare.

Spre final, participanții un făcut un schimb de experiență privind curriculumul-ul specializat, dezvoltat de către fiecare centru și s-au familiarizat cu cerințele înaintate pentru procedura de acreditare.