27/04/2017

Concurs „Infograficul bibliotecii”

Dragi prieteni bibliotecari,

Programul Novateca lansează concursul „Infograficul bibliotecii” pentru toți doritorii de a promova activitățile bibliotecii și a atrage noi utilizatori utilizând instrumente moderne de vizualizare a datelor statistice!

Infograficele sunt o modalitate eficientă de a atrage atenția utilizatorilor și a potențialilor parteneri ai bibliotecii și de a prezenta date statistice într-un mod interactiv și ușor de „consumat”. Prin intermediul sistemului de raportare online și grație colectării lunare a datelor statistice, bibliotecarii au deja acces la cei mai importanți indicatori privind activitatea bibliotecilor și promovează succesele obținute!

Obiectivul concursului constă în utilizarea eficientă a datelor statistice și prezentarea lor într-un mod cât mai atractiv pentru a promova cele mai importante rezultate înregistrate în 2016-2017!

Eligibilitate:

• Acest concurs este deschis pentru toți bibliotecarii din rețeaua Novateca

Ce trebuie să faceți?

  1. Identificați cei mai importanți indicatori ai bibliotecii Dvs. din perioada 2016-2017, utilizând datele din sistemul de raportare online sau formularul 6-C și creați infografice folosind instrumente moderne de vizualizare a datelor!
    NB! Pentru a învăța metode noi de creare a infograficelor, vă invităm să accesați Centrul de Resurse al programului Novateca (compartimentul Tehnologie – Vizualizarea datelor)
  2. Plasați infograficul în format JPEG sau PNG pe pagina de Facebook a bibliotecii utilizând hashtag-ul #infograficulbibliotecii și promovați-vă succesele îndemnând utilizatorii să aprecieze și să distribuie postarea Dvs.!
  3. Transmiteți un email cu titlul „Infograficul bibliotecii_Denumirea bibliotecii” la adresa de email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , inidicând rezultatele aplicației: infograficul (preferabil, în format JPEG sau PNG) și captura de ecran originală (screenshot-ul) care demonstrează numărul de aprecieri și distribuiri adunate pe pagina de Facebook.

Perioada de aplicare:

Perioada de distribuire a infograficelor pe pagina Facebook: 26 aprilie – 28 mai, 2017

Perioada de evaluare: 29 mai – 2 iunie 2017

Anunțarea rezultatelor: 7 iunie 2017

Procesul de evaluare:

Rezultatele finale vor fi calculate în baza următoarelor criterii:

Criteriu Punctaj maxim
Aprecieri+Distribuiri (likes & shares) 50*
Conținutul infograficului (existența unui mesaj unic, relevanța indicatorilor utilizați, numărul de indicatori utilizați) 25
Designul infograficului (aranjarea textului, culori, forme/imagini, diagrame, fonturi) 25
* Postarea cu cele mai multe aprecieri și distribuiri va obține 50 puncte.

Pentru a fi considerate eligibile, bibliotecile trebuie să adune un număr minim de 50 aprecieri și distribuiri a infograficului pe pagina de Facebook a bibliotecii.

Top 3 infografice vor fi premiate după cum urmează:

  • Locul 1 – tabletă și subscripție anuală la aplicația Piktochart.com
  • Locul 2 - subscripție anuală la aplicația Piktochart.com și tipărirea a 200 de exemplare a infograficului realizat
  • Locul 3 - subscripție anuală la aplicația Piktochart.com și tipărirea a 100 de exemplare a infograficului realizat
Piktochart este o platformă modernă și ușor de utilizat pentru a crea infografice atractive și a le utiliza cu succes la crearea materialelor promoționale, prezentărilor, postărilor pe blog sau rețele de socializare.

Vă dorim succes și așteptăm cu nerăbdare postările Dvs.!