10/04/2017

9 bibliotecari au fost cerificați în Cisco IT Essentials

9 aprilie 2017, nouă bibliotecari din rețeaua Novateca au devenit experți certificați în Cisco IT Essentials și vor oferi instruiri în IT, motivând vizitatorii bibliotecilor să acceseze internetul și să se bucure de beneficiile incluziunii digitale.

Academia Cisco în Moldova a prestat instruiri bibliotecarilor timp de 4 luni, facilitând obținerea unor competențe IT avansate și noi cunoștințe în utilizarea sistemului de operare Linux, modificarea sistemului de operare Windows, virtualizarea sistemelor de operare (folosind câteva sisteme de operare pe același computer) și crearea unei rețele de computere prin intermediul Wi-Fi și a rețelei cu fir UTP. Totodată, participanții au învățat și cum să facă față problemelor tehnice de hardware și software și au beneficiat de instruiri privind securitatea cibernetică.

Utilizatorii bibliotecilor pot beneficia deja de instruiri gratuite avansate în IT în biblioteca din localitatea lor!

Pentru a afla mai multe detalii despre procesul de înscrierea la aceste instruiri, vă rugăm să contactați următorii bibliotecari:

  1. Tatiana Ciobanu, Biblioteca Publică Râșcova (raionul Criuleni): Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  2. Eugenia Butnaru, Biblioteca Municipală “B.P. Hasdeu”: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  3. Sergiu Dintiu, Biblioteca Publică Tomai (raionul Leova): Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  4. Ecaterina Dmitric, Biblioteca Națională a Moldovei: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  5. Tatiana Foliușneac, Biblioteca Publică Raională Râșcani: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  6. Viorica Gaja, Biblioteca Publică Raională Soroca: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  7. Marina Pastuh, Biblioteca Publică Raională Dondușeni: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  8. Natalia Lascov, Biblioteca Publică Raională Telenești: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  9. Victoria Popa, Biblioteca Națională a Moldovei: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.