18/02/2014

Vizita de studiu la biblioteca publică Călărași

Biblioteca publică raională Călărași a organizat, vineri, 15 februarie, o vizita de studiu pentru un grup de 16 bibliotecari și reprezentanți ai administrațiilor publice locale. Timp de o zi, vizitatorii au avut posibilitatea de a afla toate detaliile despre implementarea proiectului ”O șansă pentru toți” inițiat în incinta bibliotecii în parteneriat cu Agenția Teritorială pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Directorul bibliotecii Galina Agafița a prezentat proiectul și implementarea lui la fiecare etapă, dificultățile și provocările cu care s-au confruntat cat și rezultatele obținute și impactul acestuia asupra comunității. Partenerii proiectului au subliniat rolul bibliotecii în derularea proiectului și în instruirea persoanele care erau în căutarea unui loc de muncă.

Parteneriatul între Biblioteca Publică și ANOFM Călărași continuă. În incinta bibliotecii se organizează întîlniri cu angajatorii din raion, se oferă informații și consiliere profesională persoanelor în căutarea unui loc de muncă, în mod gratuit, precum și se conduc instruiri în dezvoltarea abilităților de utilizare a calculatorului și în utilizarea metodelor și tehnicilor de căutare a unui loc de munca, prezentarea la interviu și întocmirea unui CV.

Prin intermediul bibliotecii, agenția transmite săptămînal, rețelei de biblioteci publice incluse în Programul Novateca informații despre locurile vacante disponibile în raion cât și în peste hotare. De exemplu, săptămîna trecută ANOFM a apelat la rețeaua de bibliotecii Novateca pentru a disemina o pagină web unde cetățenii care lucrează în Rusia pot verifica on-line dacă au permisiunea de a merge în Rusia, veridicitatea invitației, a permisului de muncă, a licenţei de angajare în cîmpul muncii, dar şi motivul pentru care intrarea în Rusia le-a fost restricţionată.