25/03/2014

IREX lansează etapa națională a Programului Novateca!

IREX Moldova va lansa, în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova etapa națională a programului Novateca.

Evenimentul va avea loc joi, 27 martie 2014, cu începere de la ora 11:00, în incinta Centrului de Convenții Leogrand din str. Vlaicu Pârcălab 75.

Evenimentul marchează începutul implementării etapei naționale a programului Novateca, finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates și implementat de IREX Moldova în cooperare cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Scopul programului este de a transforma aproximativ 1000 de biblioteci publice în centre comunitare active unde cetățenii RM vor putea beneficia de acces gratuit la tehnologii moderne și servicii de bibliotecă proprii necesităților locale. În cadrul programul național aproape toate bibliotecile din țară sunt invitate să adere la rețeaua de membri Novateca.

Evenimentul va cuprinde doua sesiuni de prezentări și discuții:

  • Printre invitații care vor vorbi în prima sesiune se numără:
    Iurie Leacă, Prim-Ministrul Republicii Moldova, William H. Moser, Ambasadorul Statelor Unite în Moldova, Deborah Jacobs, Directorul Inițiativei Biblioteci Globale a Fundației Bill și Melinda Gates, Monica Babuc, Ministru al Culturii, Serge Shmigaliov, Manager Dezvoltare a Diviziunii Microsoft în Moldova și Rob Cronin, Vice Președinte al IREX Washington DC.
  • În cea de-a doua sesiune, IREX va găzdui un dialog deschis pe tema ”Parteneriatul cu biblioteca publică: Beneficii și Provocări” cu partenerii programului: Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Asociația Bibliotecarilor din Moldova, Centrul de Guvernare Electronică, operatorul național Moldtelecom și FHI 360.

IMPORTANT:
Între orele 12:00-12:30, imediat după finalizarea părții oficiale a evenimentului, invitații de onoare vor răspunde la întrebările mass-mediei în cadrul unei mini conferințe de presă amenajate în foyer.

Agenda detaliata a evenimentului este atașată.

Pentru informații suplimentare despre programul Novateca sau interviuri cu Directorul Inițiativei Biblioteci Globale a Fundației Bill și Melinda Gates Deborah Jacobs, vă rugăm să contactați Specialistul Comunicare, Tatiana Rusu.

Galerie de imagini

{gallery}http://www.flickr.com/photos/110739417@N03/sets/72157643206174323/{/gallery}