03/04/2014

Novateca vine în raionul tău!

Vă aducem la cunoștință că în perioada 1-4 aprilie, Novateca organizează ședințe de orientare pentru bibliotecile publice în raioanele Călărași, Căușeni, Comrat, Leova și Orhei. Scopul acestor ședințe este de a oferi detalii atât despre activitatea și obiectivele programului Novateca în Moldova, cât și despre procesul de selecție a bibliotecilor publice pentru rețeaua Novateca.

La ședințe sunt invitați să participe directori ai bibliotecilor publice, precum și șefi ai direcţiilor municipale de cultură, specialişti ai direcţiilor raionale responsabili de lucrul cu bibliotecile publice.

În cadrul ședințelor, participanților li se vor prezenta exemple de parteneriate dezvoltate de bibliotecile publice cu alte organizații din sectorul privat și public în beneficiul bibliotecilor, al bibliotecarilor și, cel mai important, în beneficiul comunităților.

În cadrul ședințelor vor fi discutate aspecte legate de condițiile de bază pe care trebuie să le întrunească fiecare bibliotecă ce își propune să intre în program. De asemenea, vor fi prezentate modalitățile de completare a formularelor de înscriere, precum și Ghidul de completare a formularelor.

Novateca va selecta aproximativ 300 de biblioteci în această primă rundă de selecție pentru programul național. Bibliotecile locale sunt invitate să depună dosarele la biblioteca raională, care, ulterior, va aplica pentru întreaga rețea, print-un sistem de aplicare on-line. Mai multe informații despre procesul de aplicare și formularele care trebuie completate pot fi găsite aici, la http://aplicare.novateca.md.