11/06/2014

Câștigătoarea concursului foto - Biblioteca Publica Raională A. Plămădeală din Hâncești - și-a ridicat premiul

Biblioteca norocoasă care a fost desemnată de către echipa Novateca drept câștigătoare a concursului foto ”Copii la Bibliotecă”, și-a ridicat astăzi premiul: o camera foto performantă care postează singură pozele pe rețelele de socializare datorita funcției WI-FI incorporate.

Evan Tracz, directorul programului Novateca a înmânat premiul directorului bibliotecii publice din or. Hâncești. Doamna Ana Neagu a venit să ridice premiul acordat de programul Novateca alături de Ion Tulbu, Șeful Direcției Cultură și Turism și Valentina Cotorobai, Specialist Principal pe Biblioteci de la Direcția Cultură și Turism din r. Hâncești.

”Vreau să felicit biblioteca raională Hâncești pentru faptul că gândesc ”out-of-the-box”, adică inovator și înteleg că biblioteca nu este doar o clădire unde se păstrează cărți, ci o instituție care poate deservi cititorii săi în moduri diverse și foarte creative. Fotografia vine să ne confirme că la bibliotecă copiii se simt cel mai bine și că aici aceștia își petrec timpul cel mai util” a menționat directorul programului.

La rândul său, Seful Secției Cultură a menționat că programul Novateca are un impact pozitiv asupra bibliotecilor din întreg raionul Hâncești și că acestea vor continua să activeze cu maxim devotament și în continuare pentru comunitățile locale.

Reamintim că acest concurs a fost derulat pe parcursul lunii mai. Bibliotecile publice din Moldova au fost invitate să expedieze fotografii în care să prezinte modul în care biblioteca din localitate antrenează copiii în diverse activități ce le oferă posibilitatea să învețe, să se distreaze și să-și petreacă timpul util și plăcut!

Peste 50 de biblioteci publice au participat la concurs, iar fotografia câștigătoare a fost selectată de către echipa Novateca, prin vot deschis și onest.

Novateca mulțumește tuturor bibliotecilor care au dat dovadă de inspirație și creativitate, și au expediat fotografii pentru concurs. Vă invităm și în continuare să participați la inițiativele noastre pentru că v-am pregătit multe alte surprize plăcute!