22/08/2014

CONCURS - Jocuri Educaționale Interactive

Suntem încântați să anunțăm o oportunitate pentru bibliotecile publice din rețeaua Novateca care conduc activități pentru copii de vârstă preșcolară. În colaborare cu IREX Moldova, o companie românească producătoare de jocuri educaționale interactive pentru copii preșcolari este interesată să testeze produsele lor în bibliotecile publice din Republica Moldova care dețin infrastructură și echipament adecvat.




Dacă sunteți interesați, vă invităm să ne expediați o scurtă scrisoare de intenție ce ar conține descrierile următoarelor activități:

  • colaborări ale bibliotecii cu grădinițe sau grupuri de copii din comunitate;
  • activități organizate, în prezent, pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani;
  • beneficiile utilizării jocurilor educaționale interactive pentru biblioteca și utilizatorii săi.

La concurs vor fi acceptate cereri atât din partea bibliotecilor raionale cât și a celor sătești, care dispun de cel puțin cinci calculatoare pentru acces public. De asemenea, biblioteca candidată trebuie să dispune și de un bibliotecar care va participa la cursuri de formare în utilizarea softului educațional și care va întocmi câteva rapoarte cu privire la utilizarea soft-ului în cadrul activităților de bibliotecă.

Bibliotecile finaliste vor beneficia de soft-ul educațional care va fi instalat la computerele din biblioteca, vor participa la cursuri de instruire cu privire la modul de utilizare a softului, vor experimenta în utilizarea acestuia și vor înregistra și raporta pe un set prestabilit de indicatori pentru Novateca și producătorul de jocuri educative.

Softul este disponibil doar în limba romana.

Cererile trebuie trimise la următoarea adresă: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. cu subiectul mesajului "Testare Soft Educațional" nu mai târziu de 30 august 2014.