01/10/2014

9 bibliotecari au devenit formatori Novateca

Astăzi a avut loc festivitatea de înmânare a certificatelor de formator/trainer a primei serii de bibliotecari instruiți prin programul Novateca. 9 bibliotecari din raioanele Ialoveni, Hîncești, Șoldănești, Rezina, Telenești și Orhei au devenit traineri ai Centrelor regionale de Formare și vor putea organiza și conduce instruiri atât pentru bibliotecarii din raion, cât și pentru membrii comunității cum ar fi tinerii, persoanele în etate, etc.

Timp de două săptămâni, formatorii au învățat despre ce înseamnă sa fii formator în domeniul instruirii adulților, au făcut cunoștință cu conceptul „bibliotecă modernă„ si au obținut cunoștințe practice în domeniul tehnologiilor informaționale și de management a calculatorului.

Programul Novateca are convingerea că toate cunoștințele și aptitudinile acumulate de formatori în cadrul acestor instruiri le vor fi utile în crearea noilor servicii de bibliotecă, orientate spre oferirea accesului public la informații prin intermediul tehnologiilor moderne.