18/05/2015

Novateca a semnat un Acord de Colaborare cu NEXUS Moldova

În data de 12 mai, 2015, Novateca a semnat un Acord de Colaborare cu NEXUS Moldova, o inițiativă ce oferă soluții întru ajutorul migranților moldoveni pentru a-și atinge scopurile prin intermediul unei platforme integrate (www.nexusnet.md) ce permite o bună comunicare și oferă sfaturi în domeniul migrației întru beneficiul tuturor.

Novateca și NEXUS Moldova au convenit să colaboreze pe viitor, promovând activitățile și serviciile oferite atât de către bibliotecile publice, cât și de către centrele regionale NEXUS Chișinău, NEXUS Cahul, NEXUS Ungheni și NEXUS Edineț. Pagina web NEXUS Moldova reprezintă un instrument simplu dar puternic pentru oricine care lucrează peste hotare, sau consideră plecarea peste hotare pentru angajare.

Ca rezultat al acestei colaborări, bibliotecile publice vor putea oferi vizitatorilor interesați ghidarea necesară spre serviciile gratuite pentru migranți, familiile migranților, și celor care planifică să plece peste hotarele Moldovei. Mai multe informații vor fi disponibile prin intermediul paginii web Novateca și a centrului de resurse.