22/05/2015

Să aducem Europa acasă!

Acesta ar putea fi genericul activităților pe care IREX Europa în parteneriat cu Asociația Telejurnaliștilor Independenți (Reporter de Gardă) și-ar dori să le desfășoare în cadrul bibliotecilor publice din R. Moldova.

Esența activităților constă în vizionarea reportajelor TV, realizate în cadrul proiectului ”Consolidarea presei independente și a educației mediatice” și inițierea unei discuții pe marginea celor văzute.

Scopul: Diseminarea bunelor practici și apropierea de valorile democratice.

Reportajele sunt realizate de jurnaliști din diferite regiuni ale R. Moldova și au în centru subiecte ce promovează valorile europene, pe înțelesul tuturor. Toate reportajele sunt/vor fi difuzate la postul public Moldova 1.

Vă propunem:

Reportajul realizat de jurnalista Tatiana Scutari îi are drept protagoniști pe cîțiva cetățeni din UE, care s-au stabilit în Moldova și și-au pus pe roate mici afaceri în diferite sectoare ale economiei.

Materialul poate fi vizionat accesînd link-ul http://reporterdegarda.md/antreprenori-europeni-in-r-moldova

http://trm.md/ro/reporter-de-garda-tv/reporter-de-garda-emisiune-din-9-aprilie-2015/

Un alt reportaj a fost realizat de jurnalista Rodica Nemerenco din Glodeni despre păstrarea patrimoniului cultural și dezvoltarea turismului rural.

http://trm.md/ro/reporter-de-garda-tv/reporter-de-garda-emisiune-din-7-mai-2015/

Cel de-al 3-lea reportaj - Copiii care văd Moldova cu ajutorul europenilor, îi are în centru pe copiii cu probleme de vedere care, cu ajutorul banilor și medicilor din UE, au reușit să-și amelioreze starea de sănătate. Acest reportaj urmează să fie difuzat.

Ce ne dorim?

Să atragem Biblioteci din centrele raionale și din sate, care sunt disponibile să găzduiască timp de 1-1,5 ore prezentarea reportajului și discuțiile ulterioare. Bibliotecile vor fi responsabile de chemarea publicului interesat.

Restul ne revine nouă, organizatorilor si anume: moderarea evenimentului și a discuțiilor, identificarea experților, alte detalii organizatorice. Vă îndemnăm să ne contactați pentru a aduce Europa și în bibliotecile dvs.

Detalii puteți obține, contactînd-o pe Daniela Galai, coordonator de program

la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau la nr. de tel: 060464641 sau 079281694