04/05/2016

O nouă rundă de bibliotecari-formatori s-a alăturat echipei de formatori Novateca

În perioada 18-29 aprilie 2016, programul Novateca a organizat cursul de Formare de Formatori, în cadrul căruia participanții au avut posibilitatea să-și dezvolte competențe profesionale de formator.

Cursul de instruire a întrunit reprezentanți ai Centrelor Regionale de Excelență Profesională, ai Bibliotecii Publice Orășenești „Ion Creangă” Florești și reprezentanți ai Bibliotecii Naționale pentru Copii.

Principalele subiecte ale cursului de instruire au vizat compartimentele: “Metodologia privind Formarea de Formatori”, “Concepte ale Bibliotecii Moderne” și “Tehnologii Informaționale și Managementul calculatorului”.

Astfel, 16 bibliotecari au făcut cunoștință cu tehnici de educație non-formală și componentele unei biblioteci moderne. Participanții și-au creat o viziune comună privind caracteristicile ce i se atribuie unui bibliotecar modern și schimbările pe care acesta le generează în comunitate. În cadrul sesiunilor de instruire în tehnologii informaționale și managementul calculatorului, bibliotecarii au studiat componentele hardware și software și au creat pagini ale bibliotecilor pe rețele de socializare. Ulterior, bibliotecarii-formatori instruiți vor beneficia de sesiuni de coaching și co-training în cadrul programului Novateca.

Cursul de instruire s-a desfășurat în incinta Centrului Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari din Chișinău.