12/05/2016

Deschideți un Centru de Informare al Uniunii Europene în biblioteca dumneavoastră!

Acum puteți avea acces la toate resursele digitale ale Uniunii Europene în biblioteca dumneavoastră, devenind un Centru de Informare al Uniunii Europene la nivel raional.

Beneficii:

- Veți primi un cont de utilizator gratuit pentru accesarea librăriei digitale a Uniunii Europene - EU Bookshop (https://bookshop.europa.eu/ro/home/). EU Bookshop este un serviciu on-line, funcționând ca librărie, bibliotecă și arhivă a publicațiilor UE editate din 1952 și până în prezent. Site-ul vă propune 110 000 de titluri și 235 000 de versiuni electronice ale acestora (în format PDF, e book). Publicațiile sunt redactate în peste 50 de limbi, printre care și limba română;

- Veți participa anual la trainingul pentru coordonatorii Centrelor de Informare;

- Veți primi suport în organizarea evenimentelor cu tematică europeană din partea BDR Associates – compania responsabilă de comunicarea politică a Delegației UE în Republica Moldova:

va oferi consultații în organizarea evenimentelor,

va oferi suport logistic – rechizite, materiale promoționale,

va facilita invitarea experților naționali ți internaționali la evenimente);

- Veți fi printre beneficiarii Delegației UE în ceea ce privește repartizarea materialelor publicate în domeniu.

Responsabilități:

- Veți identifica un coordonator al Centrului de Informare UE din biblioteca dumneavoastră; (Coordonatorul urmează să cunoască IT, să dețină experiență anterioară în orgnizarea evenimentelor, experiență în lucrul cu publicul).

- Coordonatorul va avea grijă de gestionarea contului de utilizator EU Bookshop (confom prevederilor Acordului de Parteneriat care îl va semna cu Delegația UE în Republica Moldova);

- Coordonatorul va administra căutarea și livrarea materialelor tipărite de pe EU Bookshop la solicitarea utilizatorilor;

- Coordonatorul va crea un plan anual de activități pentru Centrul de Informare al UE și va organiza evenimente legate de tematica europeană (2-5 activități pe an).

- Coordonatorul va fi responsabil de diseminarea și promovarea activităților realizate

- Bibliotecile municipale, raionale și orășenești sunt eligibile pentru a deveni Centre de Informare ale UE.

Pentru a aplica, vă rugăm să transmiteți formularul de aplicare la adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , pînă la data de 27 mai 2016.

Descărcați Formularul